Hippocampe komt naar u toe

Nieuw en innovatief, de Hippocampe vrijetijdsrolstoel!

Hendriks Care brengt de Hippocampe vrijetijdsrolstoel, wandelwagen, zwembadrolstoel, strandrolstoel, terreinrolstoel voor U naar Nederland! Nieuw en innovatief! Hippocampe is DE stoel om uw vrijheid te ervaren. Zelfstandig gaan zwemmen, de duinen, het bos en de bergen in. Ook in de sneeuw kunt u zelfs uw pad vinden!

De Fransman Patrice Faucogney was helikopterpiloot in het Franse leger en hield erg van sport, op het land, in de bergen en vooral ook op de zee waar hij vlakbij woont. Op zijn 26e nam zijn leven een drastische wending. Hij liep bij een skiongeluk een dwarslaesie op.

Het duurde even, maar het werd hem duidelijk dat hij geen gevoel of controle meer had over zijn onderlichaam. Vervolgens werd hij geconfronteerd met zijn beperkingen. Zijn grote frustratie was om niet meer zelfstandig naar het strand en de zee in te kunnen. Op verschillende stranden werden strandrolstoelen aangeboden waar hij niet in gezien wilde worden. Hij had het gevoel dat deze stoelen hem nog meer invalide maakten dan dat hij al was. Ook even met de familie de bossen, duinen of natuur in was vrijwel onmogelijk.

Dit zette hem aan het denken over een stoel die hem meer vrijheid bood en waar hij wél in wilde zitten. Een paar criteria waren van belang; zelfstandig over het strand kunnen, zelf erin en eruit kunnen komen en er mee de zee in kunnen. Dit heeft geleid tot de Hippocampe. De dubbele banden van deze stoel blijken de veel voorkomende ballonbanden prima te vervangen. Om er zelf in en uit te kunnen, moest de stoel een lage instap hebben en om toch je benen kwijt te kunnen, is hij aan de voorzijde langer gemaakt. Door het gebruik van speciale materialen wordt de stoel niet te warm in de zon, kan hij tegen zee- en chloorwater en wordt hij niet te koud in de winter. De stoel is op te vouwen en in een tas in de auto te zetten. Met zijn 14Kg is hij ook te tillen en overal mee naar toe te nemen.

Eindelijk kon hij er weer op uit, alleen en met het gezin.

Sinds 2002 is Patrice, samen met zijn fysiotherapeut Vincent, de stoel in grotere oplagen gaan produceren. Dit werd uitvoerig door de media opgepakt en met de stoel zijn meerdere innovatieprijzen gewonnen. De stoel is zo’n succes dat sinds april 2012 een nieuw fabriekspand is betrokken om aan de vraag te kunnen voldoen. Intussen wordt de stoel in zo’n 35 landen wereldwijd verkocht en genieten al duizenden mensen dagelijks van de Hippocampe vrijheid. Zo beklommen bijvoorbeeld twee mannen de Kilimanjaro met behulp van de Hippocampe. Tochten door onder andere Kenia, de VS en Tunesië. Vanuit de gehele wereld komen de mooiste verhalen over ervaringen met de Hippocampe.